perjantai 11. joulukuuta 2015

Retki Malmin kirjastoon

Kävin retkellä Malmin kirjastossa Helsingissä. Tarkoitukseni oli tutkia, onko kirjasto jo siirtynyt jouluiseen tunnelmaan ja löytyykö hyllyistä jouluaiheisia kirjoja. Helsingin sää ei ainakaan ollut kovin jouluinen, sillä satoi vettä.



Kirjasto sijaitsee Malmitalossa, jonka aulassa ensimmäisenä minua tervehti komea joulukuusi. Aulaan oli aseteltu myös upea joukko joulutähtiä - sekä punaisia että valkoisia. Tunnelma oli ehdottomasti lämpimämpi ja jouluisempi sisällä kuin ulkona.



Sisällä kirjastossa joulu näkyi etenkin lasten osastolla. Ikkunoissa oli jouluisia lumihiutaleita, hyllyissä istui nalleja tonttulakit päässä ja joulukirjat olivat esillä omassa hyllyssään.



Aikuisten joulukirjahylly oli kovin vaatimaton. Luulen, että se johtuu siitä, että suurin osa kirjoista on lainassa. Pohdin myös, johtuisiko se siitäkin, että jouluaiheisia kirjoja on kirjoitettu aika vähän. Lainasin tuon kuvassa näkyvän Laila Hietamiehen kirjan.




1 kommentti:

  1. Onpas nättiä ja jouluista. Olen parhaillaan pienellä lomalla Lissabonissa. Täällä huomaan, että Suomi on Joulumaa. Meillähän lähes kaikki laitokset ja kaupat laittavat joulukoristeluja. Täällä on kyllä joulupuita siellä täällä, mutta ne eivät ole havua tai havujäljitelmää, vaan jotain muovikehikoita, joihin illalla syttyy lamput.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!