sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Blogistanian kesälukumaraton 17.6.2017Osallistuin blogistanian kesälukumaratoniin - tavallaan. Tarkoituksena oli lukea lauantaista 17.6.2017 klo 13.00 sunnuntaihin 18.6.2017 klo 13.00, mutta muu elämä päätti toisin. Lähdinkin ystävän kanssa päiväksi Tallinnaan. Kunnioitin matkaseuraa jättämällä kirjat kotiin ja nauttimalla yhteisestä kesäpäivästä upeita nähtävyyksiä katsellen sekä kahviloissa istuen. Vanhoja rakennuksia ihastellessa alkoi palavasti tehdä mieli lukea Viroon ja etenkin Tallinnaan sijoittuvaa kirjallisuutta. Olisiko hyviä vinkkejä?Mutta itse asiaan: Minulla ei ole tänä vuonna ollut kovin hyvä onni lukumaratonien suhteen. Viimeksi sairastuin ja nyt lähdin matkalle. Sain sunnuntain puolella luettua viisi sivua. Laiha tulos, mutta ei se toisaalta haittaa, koska aion lukea myöhemmin lisää. Toivottavasti muilla oli onnistuneempi lukumaraton! Oli mukava olla ainakin ajatuksissa mukana!


Lue lisää blogistanian kesälukumaratonista.8 kommenttia:

 1. Joskus käy näin! En osaa vinkata virolaista tai Tallinnaan sijoittuvaa kirjallisuutta, mutta olisin kyllä itsekin kiinnostunut lukemaan sellaista. Muinaisella viron kurssilla opiskeluaikanani perehdyttiin Viron kirjallisuuden historiaan, mutta olisi mukava tuntea virolaista nykykirjallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hauska osata edes vähän viroa! Täytyy yrittää tutkia, mitä kirjallisuutta olisi tarjolla.

   Poista
  2. HS:ssä oli listattu tänään 30 parasta lomalukemista, ja tuli tämä sinun kysymyksesi mieleen, kun listalla oli Tallinnaan sijoittuva kirja: Ilmar Taska: Pobeda 1946. Suom. Jouko Vanhanen. WSOY. 315 s.

   Poista
  3. Oi, kiitos vinkistä! Täytyy heti tutkia, millainen kirja on kyseessä :)

   Poista
 2. Onneksi tänä kesänä on vielä kaksi maratonia jäljellä, toivottavasti pystyt osallistumaan niihin. :)
  En tunne kovin hyvin virolaista kirjallisuutta, mutta suomeksi on ilmestynyt Apteekkari Melchior-dekkarisarja, joka sijoittuu keskiaikaiseen Tallinnaan. En ole vielä itse lukenut niitä, mutta omistan sarjasta neljä ensimmäistä osaa (viisi on suomennettu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän :)

   Dekkarisarja kuulostaa hurjan jännittävältä! Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Hei, tulin vastavisiitille! Sinulla on mielenkiintoinen kirjablogi. Luin paljon varsinkin nuorempana, perheen myötä lukeminen vain on jäänyt arjen jalkoihin. Runot ovat lemppareitani, niistä en luovu! Kaipaan kyllä lukemaan uppoutumista, sitä paloa, kun kirja vie tyystin mennessään, vaan eiköhän sillekin tule vielä aikansa. Tänä kesänä voisi kylläkin taas tavoitella tuota kirjamaailmoihin sukeltamisen autuutta:)

  Kesälumoa sinulle Katriina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun vierailit!
   Minustakin on mukavaa löytää kirja, joka vie täysin mennessään. Toisaalta sen haluaisi ahmia kerralla, mutta toisaalta säästellä, jotta sen lukeminen ei olisi ohitse.
   Mukavia lukuhetkiä, jos päätät tarttua kirjaan! Ja hyvää kesää!

   Poista

Kiitos kommentista!